prosta w przygotowaniu alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Gotowanie z warzywami to świetne miejsce na spróbowanie nowych rzeczy!
zielone naleśniki – lista składników:
Składniki pesto 50g rukoli 2 ząbki czosnku 50g orzeszków pinii 50g startego parmezanu 1 łyżka soku z cytryny 100ml oliwy z oliwek pieprz sól Składniki na naleśniki 1 szklanka mąki 2 jajka 1 szklanka mleka szczypta soli olej jadalny Dodatki 100g ricotty 100ml jogurtu naturalnego sok z 1 limonki kilka plasterków wędzonego łososia 1 awokado
zielone naleśniki Jak przygotować
Pyszny! Połącz wszystko w pesto. Ubij białka na sztywno w misce MUM. Dodaj żółtka, mleko i mąkę do miski, podczas gdy białka są w osobnej misce. Mieszaj mocowania, aż uzyskasz konsystencję ciepłego ciasta. Do masy dodać wcześniej przygotowane pesto i białka. Mieszaj, aż wszystkie mocowania się połączą. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i podsmażamy naleśnik z wcześniej przygotowanej masy. Do ricotty można dodać przyprawy, jogurt i sok z limonki. Połącz to wszystko. Na wierzchu już przygotowanego naleśnika rozsmarować łyżkę przygotowanej ricotty, plasterek wędzonego łososia i awokado.
Dodaj komentarz