Szybko i świetnie.
zapiekane naleśniki z mięsem mielonym – składniki:
SKŁADNIKI NA CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 szklanki wody gazowanej 2,5 szklanki mleka 2 jajka 4 szklanki mąki szczypta soli SKŁADNIKI NA FARSZ MIĘSNY: 400 g mięsa mielonego 350 g passaty pomidorowej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszka czerwonego groszku 1 cebula 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka oregano sól pieprz 1 łyżka oleju
zapiekane naleśniki z mięsem mielonym Jak przygotować
1. 1. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować razem w misce na jednolitą masę, najlepiej mikserem. Naleśniki są smażone na patelni. 2. Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Podsmaż mięso, oregano i majeranek, następnie dodaj passatę pomidorową i wszystko gotuj. Następnie dopraw solą i pieprzem, dodaj kukurydzę i groszek. 3. W każdym naleśniku ułożyć mięso wzdłuż jego długości, zawinąć z obu stron i opiekać na suchej patelni lub tosterze.
Dodaj komentarz