Idealna przekąska na zimno dla wielbicieli łososia. Sprawdza się nie tylko jako drugie śniadanie do pracy lub na uczelnię lecz również doskonale komponuje się na naszym stole podczas wieczornych imprez towarzyskich.
szpinakowe naleśniki z łososiem – lista składników:
- Nadzienie:
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 jajko
- 4 kostki mrożonego szpinaku w brykiecie
- 1 łyżeczka soli
- świeży koperek
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżka oleju
- 250g białego serka kanapkowego (może być smakowy)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 200g wędzonego na zimno łososia
- pół szklanki mleka
- Składniki na ciasto naleśnikowe (5- 6 naleśników) :
szpinakowe naleśniki z łososiem Przygotowanie:
Zobacz także: maślane ciasteczka
Dodaj komentarz