Przepis na naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą

Proste, przepyszne i szybkie do zaplanowania. Nadają się zarówno na lunch, jak i na kolację.

naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą – składniki:

Składniki na naleśniki: – szklanka mąki pszennej – szklanka mleka – jajko – szczypta soli Składniki na farsz: – 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku – odrobina wody – 2 średnie ząbki czosnku – 1/ 2 cebule – 1 łyżka topionego sera – pieprz – sól – ugotować – 1 kulka mozzarelli

naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą Przygotowanie

1. NALEŚNIKI NA NALEŚNIKI Wszystkie składniki na naleśniki blendujemy. Dodaj trochę więcej mleka, jeśli ciasto jest zbyt gęste. Zakładając, że ciasto jest zbyt rzadkie, dodać więcej mąki. Naleśniki są następnie smażone z obu stron na gorącej patelni. Farsz W garnku umieścić szpinak. Gotować na małym ogniu po dodaniu niewielkiej ilości wody tak, aby zakryła dno garnka. Do szpinaku dodać posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dopraw solą, pieprzem i kuchenką przed dodaniem stopionego sera. NALEŚNIKI: Smażony naleśnik z nadzieniem powinien być podany. Zwiń naleśnik i ułóż trzy plastry mozzarelli na szpinaku. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *