Przepis na naleśniki zapiekane ze szpinakiem

naleśniki zapiekane ze szpinakiem – lista składników:

szklanki mąki, szklanka wody z mlekiem, jajko, szczypta soli. opakowanie mrożonego szpinaku 100 ml śmietana 12% gałka muszkatołowa sól pieprz czosnek masło. Sos: łyżka masła i mąki, 2 szklanki mleka

naleśniki zapiekane ze szpinakiem Przygotowanie

1 Ciasto: miksować do połączenia. Uformuj cienkie naleśniki, gdy ciasto odpocznie przez pół godziny. 2 Nadzienie: smażony mrożony szpinak na maśle. Przelaną śmietankę podgrzać. Dostosuj przyprawę do swoich upodobań. Naleśniki posmarować masłem. 3 Sos: Do roztopionego masła dodać mąkę i posmarować mlekiem. Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Sosem polać naleśniki. 4 Podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 180°C. 5 <strong>Przepis z Wisy Wielkiej, przesłany przez Michalinę Kanafek </strong> Źródło: Bella Smiles


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *