Szybkie i pyszne.
naleśniki z syropem klonowym – składniki:
300 ml mleka 150 ml gazowanej wody mineralnej 1 jajko 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mąki szczypta soli syrop klonowy
naleśniki z syropem klonowym Jak zrobić:
Do miski z wodą mineralną i mlekiem dodać jajko, cukier i cukier waniliowy (staramy się nie odparowywać przed użyciem, bo nadaje naleśnikom cudowną puszystość), a następnie powoli dodawać przesianą mąkę. Rozgrzewamy patelnię, której używam zamiast oleju do smażenia, bo używam teflonu. Do smażenia jajek używam małej patelni, dzięki czemu ciepłe bułeczki są małe i smaczne. 2 Po usmażeniu naleśników polej je syropem klonowym. Można też dodać odrobinę masła. PRZYJEMNOŚĆ POSIŁKU 🙂
Dodaj komentarz