Pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu ciepłe bułeczki z cheddarem i szynką, które warto jeść polane ketchupem.
naleśniki z serem i szynką – składniki:
szklanka mąki typ 450 1 szklanka mleka 1/3 szklanki wody gazowanej szczypta soli 1 jajko 1 łyżka oleju 300 g sera 200 g szynki ketchup
naleśniki z serem i szynką Przygotowanie
Do miski dodać mąkę, mleko, wodę, jajko, olej i szczyptę soli. Wszystko wymieszaj trzepaczką. Ciasto powinno odpocząć przez dziesięć minut. Dodaj łyżeczkę oleju do pojemnika i zintensyfikuj. Wlać z głębokiej łyżki, rozprowadzając pałkarz ruchem okrężnym po patelni. W momencie, gdy zacznie twardnieć, odwróć naleśnik. Smażymy następujące naleśniki bez oleju. 2 Na środku każdego naleśnika rozsmaruj niewielką ilość ketchupu na garści startego sera i pokrojonej w kostkę szynki. Zrób kwadrat, zwijając go i podgrzewając krótko na patelni lub w kuchence mikrofalowej, aż ser się rozpuści.
Dodaj komentarz