Przepis na Naleśniki z serem i bitą śmietaną

Składniki na naleśniki z serem i bitą śmietaną:

Ciasto:
30 dag mąki
pszennej
1 szkl mleka
3 jajka
1 szkl wody mineralnej gazowanej
4 łyzeczki cukru
1 łyżeczka oleju
szczypta soli
tłuszcz do smazenia
Nadzienie:
500 gr białego mielonego twarożku
3 łyżki smietany
cukier 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 torebka 15 gr
bita smietana

naleśniki z serem i bitą śmietaną Jak przygotować:


Połączenie sera cheddar, bitej śmietany i naleśników: Przed dodaniem do miski mleka, wody gazowanej, cukru, soli i łyżeczki oleju dokładnie ubij jajka. Pozwól naleśnikom równomiernie się ugotować, a mąka ekspanduje przez 30 minut. Następnie ostrożnie podgrzej naczynie, wlej kawałki polędwicy i podpal. Gdy ciasto zostanie wlane, powinno całkowicie przykryć patelnię. Umieść smażony przedmiot na talerzu. Nadzienie: Wymieszaj cukier i cukier waniliowy z serem przed dodaniem mleka lub śmietanki. Po przygotowaniu zwiń płatki w chusteczkę w trójkąt lub zwiń je wypełniając. Dodaj bitą śmietanę, aby ją wypolerować.
Zobacz również: inny przepis

Zobacz także:  Przepis na Naleśniki z serem i bananami

Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *