Przepis na naleśniki z maślanką

naleśniki z maślanką – lista składników:

Nadzienie: szpinak masło ząbki czosnku kostka bulionowa 1 sztuka, kwaśna śmietana twaróg 30 dag, krem pieprzowy Ciasto na naleśniki: mąka cukier 2 łyżeczki sól maślanka 1 szklanka oleju rzepakowego woda – wg uznania

naleśniki z maślanką Jak zrobić

Smażenie naleśników ze szpinakiem bezglutenowym i łososiem Ryż moczymy przez kilka minut w ciepłej wodzie. godzina. Szpinak należy rozmrozić. Zmiksuj ryż po odsączeniu części wody przez sitko. Dodać następujące składniki: szpinak, mąkę ziemniaczaną, sól i wodę (ja zużyłam około 1,5 szklanki). Mieszamy razem. Ciasto powinno być mniej gęste i bardziej lejące. Zrób sobie przerwę na 10 do 15 minut. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej. Naleśniki są grubsze i smażą się dłużej niż naleśniki z tradycyjnego ciasta. Otrzymałem pięć małych naleśników. Przed pieczeniem filety z łososia należy rozmrozić i zawinąć w folię. Posyp je solą i pieprzem, a następnie ułóż na wierzchu cienkie plasterki czosnku. Gotowe naleśniki posmarować twarogiem i po upieczeniu przez około 10 minut w 180 stopniach ułożyć na nich kawałki łososia i świeży szpinak. Posypać sokiem z cytryny, zawinąć i zjeść.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *