naleśniki z kapustą i grzybami – składniki:
Ciasto: 3 jajka 250 g mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 łyżeczka cukru sól Nadzienie: 800 g kiszonej kapusty 30 g suszonych grzybów 2 cebule sól Olej do smażenia
naleśniki z kapustą i grzybami Jak przygotować
Naleśniki z kapustą i grzybami: Zmiksować mikserem trzy jajka, mleko, wodę, mąkę, cukier i szczyptę soli na gładką masę. i zmielić w maszynce do mięsa o grubszych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do farszu dodać cebulę, doprawić solą, pieprzem i vegetą. Gotowym farszem smarujemy każdy naleśnik, zawijamy i smażymy na odrobinie oleju. Podawaj na ciepło.
Dodaj komentarz