Składniki na naleśniki z fetą i szpinakiem:
Ciasto: 2 szklanki mleka 3 szklanki mąki 1 lub 2 jajka łyżka oleju szczypta soli łyżeczka cukru lub pół szklanki wody jeśli ciasto jest za gęste 2 ząbki czosnku sól pieprz opakowanie sera feta 1 opakowanie mrożonego tartego szpinak (lub w liściach)
naleśniki z fetą i szpinakiem Przygotowanie:
Naleśniki ze szpinakiem i fetą. W misce połącz trzy szklanki mąki z dwoma szklankami mleka i dwoma jajkami. Na samym końcu do ciasta dodać łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Do ciasta wlewamy łyżkę oleju i jeszcze chwilę miksujemy, aż nie będzie już grudek. Odłóż na bok ciasto na naleśniki. W tym momencie wyjmujemy szpinak z opakowania, doprawiamy solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem i smażymy na patelni do rozmrożenia. Smażyć przez jakiś czas. W międzyczasie wymieszaj szpinak z serem feta, rozdrabniając go widelcem na desce. Z gotowego ciasta robimy naleśniki i smażymy je. Gotowe zawijamy w trójkąt i posypujemy szpinakiem i serem feta. Danie jest pyszne i pełne!
Dodaj komentarz