naleśniki z cukinią – składniki:
naleśniki FARSZ: 150 g cukinii 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 400 g sera feta kolorowy pieprz DODATKOWO: 100 g sera paprykowego
naleśniki z cukinią Przygotowanie
Naleśniki z fetą, szpinakiem i cukinią Naleśniki smażymy według Państwa wskazówek. Cukinię i czosnek, starte na grubej tarce, podsmażyć na maśle w dużym rondlu. Następnie dodaj posiekany szpinak i smaż przez chwilę, aż stanie się przezroczysty. Ostudzić farsz i dodać feta cheddar, a następnie w tym momencie całkowicie połączyć z upieczonymi mocowaniami. Staraj się nie solić farszu, po prostu pieprz, biorąc pod uwagę fakt, że feta jest wystarczająco ostra. Na placki nałożyć porcje farszu i po złożeniu w paczki ułożyć je na blasze do pieczenia. Na wierzch dodać starty ser i ostrą paprykę. Przez 15-20 minut piecz naleśniki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na gorąco.
Dodaj komentarz