Przepis na naleśniki z cukinią

naleśniki z cukinią – składniki:

naleśniki FARSZ: 150 g cukinii 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 400 g sera feta kolorowy pieprz DODATKOWO: 100 g sera paprykowego

naleśniki z cukinią Przygotowanie

Naleśniki z fetą, szpinakiem i cukinią Naleśniki smażymy według Państwa wskazówek. Cukinię i czosnek, starte na grubej tarce, podsmażyć na maśle w dużym rondlu. Następnie dodaj posiekany szpinak i smaż przez chwilę, aż stanie się przezroczysty. Ostudzić farsz i dodać feta cheddar, a następnie w tym momencie całkowicie połączyć z upieczonymi mocowaniami. Staraj się nie solić farszu, po prostu pieprz, biorąc pod uwagę fakt, że feta jest wystarczająco ostra. Na placki nałożyć porcje farszu i po złożeniu w paczki ułożyć je na blasze do pieczenia. Na wierzch dodać starty ser i ostrą paprykę. Przez 15-20 minut piecz naleśniki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na gorąco.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *