naleśniki wegetariańskie – lista składników:
naleśniki: 2 szklanki mąki mleko 2 jajka sól olej do smażenia farsz: 20 g szpinaku 2 jajka 2-3 suszone pomidory 1 pomidor 20 g sera feta 10 g sera serowego czosnek sól pieprz 2 łyżki masła
naleśniki wegetariańskie Jak przygotować:
Wegetariańskie naleśniki zapiekane Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Jajka ugotowane na twardo po obraniu pokroić w kostkę. Ser feta należy pokroić w kostkę. Oczyść i pokrój świeże pomidory. Suszone pomidory również kroimy w ten sam sposób. Rozmrozić zamrożony szpinak i podsmażyć na maśle. Gdy ostygnie, dodaj do niego wszystkie posiekane składniki w misce. Wszystko mieszamy i doprawiamy wedle uznania. Nałóż nadzienie na każdy naleśnik. Do tarcia sera używamy grubych oczek. Ułóż naleśniki na blasze do pieczenia, posyp startym serem i piecz przez około dziesięć minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podawane z sosem czosnkowym są pyszne.
Dodaj komentarz