Mój autorski przepis na pożywną i pyszną sylwestrową przekąskę.
naleśniki nadziewane – lista składników:
Składniki: Naleśnik 6 szt. Pieprz mielony do smaku Składniki na farsz; Pojedynczy filet z kurczaka 1 szt. świeża czerwona papryka 1 szt. młoda cukinia 1 szt. papryczka chilli 1/3 szt. kurkuma 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka. Oliwa z oliwek 2 łyżki. Mąka kukurydziana 1 łyżka. Składniki na sos: Czosnek 1 ząbek Papryczka chilli trochę Pomidory krojone z puszki 1 sztuka Kurkuma do smaku Sól i pieprz do smaku Oregano do smaku Ser 15 dag (twardy) Świeża bazylia
naleśniki nadziewane Jak zrobić:
Jak zrobić naleśniki: Naleśniki należy usmażyć zgodnie z przepisem, z dodatkiem mielonej papryki do smaku. Planowanie farszu: Kurczaka i warzywa dokładnie umyj, pokrój w małe trójwymiarowe kwadraty. Drobno posiekaj papryczkę chilli. 2 Kurczaka obtaczamy w mące kukurydzianej i chwilę smażymy na rozgrzanej oliwie. Następnie w tym momencie dodać posiekane warzywa, dusić, posypać oregano, kurkumą i dusić około 3-4 minuty mieszając, w tym czasie zalać 2-3 łyżkami wody. Na koniec dodaj sos sojowy, a następnie wyłącz ogrzewanie. 3 Układ puree z pomidorów: W garnku podsmaż na oliwie posiekaną papryczkę chilli i czosnek. Dodać pomidory i doprawić dowolnymi przyprawami. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Rozgrzej brojler do 180 stopni. Zwiń przygotowane naleśniki, nałóż farsz, posyp 1 łyżką sera i podawaj. 4 Umieść jeden obok drugiego w żaroodpornym naczyniu. 5 Dodaj ugotowany sos do naczynia i posyp pozostałym serem. Pieczemy około 20 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać ze świeżą bazylią.
Dodaj komentarz