Naleśniki nadziewane pikantnym serem, szynką, delikatnym ogórkiem i pietruszką, podawane z sokiem z buraków. na obiad, jako przekąska, a także jako przystawka na imprezę pokrojona w 2 cm kawałki!
naleśniki na wytrawnie – lista składników:
na naleśniki: ok. 50 ml soku z buraków, szklanka mleka, ok. 200 g mąki, jajko, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukru, 3 łyżki oleju, na farsz: 5-6 plastrów szynki np. z puszki, 2 opakowania serka kanapkowego, 3 łyżki gęstej śmietany 18%, duży pęczek natki pietruszki (lub dwie małe), mieszanka ostrych przypraw (lub chili w proszku) , 1/2 zielonego ogórka
naleśniki na wytrawnie Przygotowanie:
1. Zmiksować składniki na gorące bułeczki – ciągle dodawać mąkę, cały czas mieszając trzepaczką. Na rozgrzanej patelni smażymy. 2. Do kremowego serka dodać przyprawy i śmietanę. Mieszamy. Ogórka po obraniu pokroić w paski. Pietruszkę należy podzielić na mniejsze gałązki usuwając grubsze łodygi.
Dodaj komentarz