naleśniki na maślance – lista składników:
400 ml maślanki 3 jajka 70 g masła 3/4 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki szczypta soli 3 łyżki cukru 1 szklanka posiekanych truskawek cukier olej do smażenia
naleśniki na maślance Jak przygotować:
Naleśniki z truskawkami w maślance Margarynę upłynnić i ostudzić. 2. Wymieszaj składniki ciasta w misce, aż będą gładkie. Ciasto powinno mieć konsystencję zbliżoną do kremu 3. Odstawić masę na około 30 minut, aby „odpoczęła”. 4. Truskawki po pokrojeniu na mniejsze kawałki posypać cukrem. 5. Zrób cienkie naleśniki, smażąc je na wysmarowanej tłuszczem patelni. 6. Złóż każdy naleśnik w trójkąt i udekoruj truskawkami.
Dodaj komentarz