Składniki na budyniowe naleśniki:
jajka 2 budynie waniliowe (bez cukru i po 40 g) 2 łyżki cukru trzcinowego 12 lekko czubatych łyżek mąki 400 ml zimnego mleka 50 ml wody gazowanej 1 cukier waniliowy szczypta soli szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia
budyniowe naleśniki Jak przygotować
Placki budyniowe 1. Wymieszaj wszystkie składniki ciasta w misce, aż ciasto będzie gładkie i pozbawione grudek. Puddingi są dodawane w postaci proszku. Po wyjęciu z piekarnika ciasto powinno być bardzo rzadkie. Następnie, w tym momencie, pozwól mieszaninie odpocząć przez około 30 minut. 2. Po tym czasie rozgrzej olej na patelni i smaż delikatne naleśniki, aż się zarumienią z obu stron. 3. Podawaj na ciepło lub zimno z ulubionymi dodatkami. Weź udział w swojej uczcie. Porady: Z przepisu wyszło 14 naleśników o średnicy 20 cm.
Dodaj komentarz