naleśniki z twarogiem


Aby przygotować naleśniki z twarogiem, będziesz potrzebować kilku składników:

– 1 ¼ szklanki mąki pszennej
– 2 jajka
– 1 szklanka mleka
– 1 łyżka oleju roślinnego
– 1/4 łyżeczki soli
– 250 g twarogu
– 2 łyżki cukru
– 1 jajko
– 1 łyżeczka cukru waniliowego

Oto instrukcje:

1. W misce wymieszaj mąkę z jajkami, mlekiem, olejem roślinnym i solą. Dokładnie wymieszaj, aż otrzymasz jednolitą, gładką masę. Odstaw na 15 minut.
2. W misce umieść twaróg, cukier, jajko i cukier waniliowy. Mieszaj, aż składniki dokładnie się połączą.
3. Na rozgrzanej patelni rozpuść niewielką ilość masła lub oleju roślinnego.
4. Naleśniki smaż na patelni na średnim ogniu. Na jednym naleśniku rozłóż około 2 łyżek twarogu i zawiń w formę trójkąta.
5. Smaż naleśniki na patelni z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące.
6. Powtarzaj ten proces, aż zużyjesz całe ciasto i twaróg.
7. Podawaj na ciepło, posypane posypką cukrową lub polane syropem klonowym.

Smacznego! Naleśniki z twarogiem to idealna propozycja na śniadanie, deser lub podwieczorek.

Zobacz także:  Naleśniki z serem i bananami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *