moje podejście do naleśników.
zapiekane naleśniki – składniki:
Ciasto: mąka pszenna 7 łyżek jajka 1 szt. mleko 1/2 szklanki woda gazowana olej ziarenka aromatu cebula 2 szt. pomidory 2 szt. czosnek 2 ząbki boczek ok. 25 dag oregano sól, pieprz, papryka ostra ser żółty
zapiekane naleśniki Jak przygotować:
1. Z mąki, mleka i wody zagnieść ciasto, aby nie było zbyt gęste, dodając odpowiednią ilość wody i doprawiając warzywami. 3. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, a następnie odsączyć z tłuszczu. 4. Czosnek i cebulę posiekać, dusić na odrobinie wytopionego boczku, dodać pokrojone i obrane ze skórki pomidory, dusić do miękkości, opcjonalnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem oraz posypać oregano. upiec ciepłe bułeczki, posmarować duszoną cebulą i pomidorami, posypać boczkiem, zwinąć jak krokiety, posypać mielonym cheddarem, przygotować w piecu, podać z sałatą i sosem czosnkowym
Dodaj komentarz