Jak zrobić zapiekane naleśniki z serem

Flapjacks często gości na stole w moim domu. na śniadanie, obiad lub kolację, na słodko i kwaśno. Są podstawą wielu dań, które planuję. Jednak od niedawna zachwycamy się naleśnikami z serem i zapiekanymi w sosie budyniowym. Były fantastyczne!

zapiekane naleśniki z serem – składniki:

Ciasto naleśnikowe (5-7 naleśników) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody mineralnej 1 szklanka mąki 1 jajko Szczypta soli Łyżeczka oleju Farsz 250 g twarogu 2 łyżki śmietany (z opakowania przygotowanego do marynaty) 1 żółtko 1 łyżka budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 200 g śmietany (bez dodania 2 łyżek do nadzienia) 1 jajko 3 łyżki cukru 1 łyżka budyniu waniliowego

zapiekane naleśniki z serem Jak przygotować:

1. Połącz jajko, mleko i wodę. Mąkę mieszamy mikserem, aby uniknąć grudek. Wymieszaj olej i sól. Ugotuj naleśniki. Połącz budyń, cukier, śmietanę i twaróg w misce za pomocą blendera, aż będą gładkie. Zwiń smażone naleśniki i napełnij je serem. W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż zwinięte naleśniki. Po połączeniu jajka, cukru i budyniu z pozostałą śmietaną polej naleśniki solanką. Naleśnik pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna). Po upieczeniu naleśniki podawaj od razu.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *