Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem i ricottą

naleśniki ze szpinakiem i ricottą – lista składników:

15 dag mąki 2 jajka szklanka mleka olej; za 15 dag szpinaku l 10 dag sera ricotta ząbek czosnku gałka muszkatołowa sól pieprz olej

naleśniki ze szpinakiem i ricottą Jak zrobić:

1 Połącz wszystkie naleśniki. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i dodaj zgnieciony ząbek czosnku. Wymieszaj ze szpinakiem, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez chwilę. 2 Dodaj ricottę i dopraw według uznania: solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zwiń smażone naleśniki, napełnij je szpinakiem i serem i podawaj. źródło: na żywo


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *