Jak zrobić naleśniki zapiekane z serem

naleśniki zapiekane z serem – składniki:

NA NALEŚNIKI 250 g mąki 2 jajka 1/4 l mleka 1/4 l wody 5 łyżek oliwy szczypta soli NA FARSZ 500 g serka waniliowego np. Juliko 200 g rodzynek 4 łyżki cukru 1 duża kwaśna krem 1 żółtko

naleśniki zapiekane z serem Jak zrobić:

Pieczone naleśniki z sernikiem: Połącz mąkę, jajka, sól, mleko, oliwę z oliwek i wodę, aby zrobić ciasto. Pozwól mu odpocząć przez około 20 minut. W międzyczasie zrobić farsz. W tym przypadku duże duże rodzynki są zanurzane w gorącej wodzie, która ostatecznie spływa. W misce wymieszaj twarożek, żółtko, cukier i dwie łyżki śmietany. Mieszać. Zachowaj kilka rodzynek, a pozostałe wymieszaj z farszem. Ugotuj naleśniki. Każdy naleśnik zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym lub żaroodpornym z porcjami nadzienia. Na naleśniki rozsmarować pozostałą bitą śmietanę. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach w nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu posyp odłożonymi rodzynkami.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *