naleśniki zapiekane z mięsem – lista składników:
10 gotowych naleśników 50 dag mięsa mielonego 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 puszka kukurydzy 1 pęczek dymki 15 dag oleju serowego 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny
naleśniki zapiekane z mięsem Przygotowanie:
Placki z pieczonego mięsa Kukurydzę opłukać. Ser należy zetrzeć. Dymkę, czosnek i szczypiorek należy drobno posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać mięso, posypać solą i pieprzem, obsmażyć, polać przecierem pomidorowym. Po około 15 minutach gotowania dodać kukurydzę i odstawić sos do ostygnięcia. Dodaj szczypiorek. Na wierzchu naleśników rozsmarować nadzienie. zrolowane, ułożone w naczyniu żaroodpornym i posypane serem. Pieczemy kwadrans w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj komentarz