Jak zrobić naleśniki zapiekane z mięsem

naleśniki zapiekane z mięsem – lista składników:

10 gotowych naleśników 50 dag mięsa mielonego 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 puszka kukurydzy 1 pęczek dymki 15 dag oleju serowego 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny

naleśniki zapiekane z mięsem Przygotowanie:

Placki z pieczonego mięsa Kukurydzę opłukać. Ser należy zetrzeć. Dymkę, czosnek i szczypiorek należy drobno posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać mięso, posypać solą i pieprzem, obsmażyć, polać przecierem pomidorowym. Po około 15 minutach gotowania dodać kukurydzę i odstawić sos do ostygnięcia. Dodaj szczypiorek. Na wierzchu naleśników rozsmarować nadzienie. zrolowane, ułożone w naczyniu żaroodpornym i posypane serem. Pieczemy kwadrans w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *