Jak zrobić naleśniki zapiekane z kurczakiem

Jeśli odstawisz naleśniki na co najmniej 30 minut po wymieszaniu ciasta, nie będą się rozdzierać i będą lepiej smakować. 2 Ponieważ mąka zdążyła całkowicie wchłonąć płyn, podczas smażenia naleśników nie będzie żadnych bąbelków. 3 Wspaniałe ciepłe bułeczki 4 Sprytne jest rozjaśnianie kolacji. Odtwarzacz można wzbogacić rozmrożonym szpinakiem, mieloną cukinią, skromnymi ilościami pieprzu lub drobno posiekanymi aromatami. Ciepłe bułeczki nie tylko będą miały lepszy smak, ale też będą inaczej wyglądać. 5 Bezpośrednia technika robienia elastycznych gorących bułeczek 6 po spaleniu zsuń naleśniki na gigantyczny płaski talerz, który został odwrócony, aby uprościć go i złożyć w rulon. Po ostygnięciu naleśników rozsmarować nadzienie po przeciwnej stronie. 7 Pęcherzyki powietrza nadają gorącym bułkom więcej ciała. 8 Jeśli chcesz je nadziać mięsem lub warzywami, zalej je lśniącą wodą lub zblenduj. 9 Ogniste nadzienie do naleśników 10 Pomysłów na pyszne nadzienie na naleśniki jest wiele! Proponuję nadzienie mięsem, kaszą gryczaną, fasolą, soczewicą, smażonymi grzybami itp. Każdy z tych składników można wzbogacić świeżymi ziołami, duszonymi warzywami, serem pleśniowym, serem feta lub jednym i drugim. 12 przepysznych naleśników polanych musem czekoladowym lub owocowym, jak śliwka! Mąkę pszenną białą można zastąpić mąką pełnoziarnistą lub kukurydzianą. Smarowanie patelni nie jest już konieczne, jeśli do ciasta dodasz jedną lub dwie łyżki oleju. 13 Hannah Szymanderska jest znaną autorką wielu książek kucharskich o gotowaniu Tiny.

naleśniki zapiekane z kurczakiem – składniki:

Farsz 200g filet z kurczaka 250g pieczarek Ok. 80 g pora 6 łyżek słodkiej śmietany Ok. 100 g ulubionego sera (tu niebieskiego wymieszanego z mozzarellą) Naleśniki 1 szklanka mąki pszennej (250 ml.) 1 szklanka mleka 2 jajka 3/4 szklanki gazowanej wody 4 łyżki oleju Szczypta soli i cukru

naleśniki zapiekane z kurczakiem Jak zrobić

1. Po dokładnym połączeniu wszystkich składników naleśnika odstawić na 10 do 15 minut. Następnie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. 2. Farsz Kurczak pokrojony w kształty 3D, rośnięcie w kawałki, por w półplasterki, cheddar zmielony. Kurczaka przełożyć na dużą patelnię z łyżką masła, doprawić solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym, podsmażyć. Gotowa mieszanka kurczaka jest opcją.) Następnie przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż grzyby będą miękkie. Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć. Ser waży 50 gramów. Gotowym farszem ułożyć naleśniki, przykryć drugą częścią sera, zapiekać 10 minut w 180 stopniach i podawać.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *