Jak zrobić naleśniki z tuńczykiem

Naleśniki z kaszy manny Kaszę manną zalać zimnym mlekiem i przełożyć do miski. Wymieszaj wszystko razem i pozostaw na około trzydzieści minut. Po tym czasie dodać jajko i cukier waniliowy. Używając blendera, po prostu połącz elementy na krótki czas. Po lekkim podsmażeniu na oleju wlewamy na patelnię niewielką ilość ciasta naleśnikowego. Rozprowadzić równomiernie w całym pojemniku. Zrumienić z obu stron przed położeniem na talerzu. Po dodaniu wszystkich składników dodać kolejną porcję ciasta i wysmarować olejem patelnię. Podgrzej samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami.

naleśniki z tuńczykiem – lista składników:

szklanka = 250 ml Składniki na ciasto: 2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3 łyżki oleju Składniki na farsz: 200 g tuńczyka w oleju 2 ogórki polne 2 pomidory 1 mała czerwona cebula 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak Duża garść sałata Roszponka Kilka łyżek kukurydzy Sól, pieprz Kilka łyżek majonezu

naleśniki z tuńczykiem Jak zrobić:

1. Za pomocą miksera połączyć składniki na ciasto i odstawić na około kwadrans. Po tym czasie, jeśli stanie się zbyt gęste, dodać więcej mleka. Smaż cienkie naleśniki, układając małe porcje ciasta na lekko osolonej patelni. 2. Przygotuj farsz. Tuńczyka przełożyć do miski i drobno posiekać po odsączeniu z oleju. Drobno posiekaj cebulę, pomidory i ogórki, które zostały obrane. I łączymy w misce z kaszą, kukurydzą i opłukaną sałatą. Dodać majonez, sól, pieprz do smaku i zmiksować. Taką mieszanką nadziewamy naleśniki.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *