Aromatyczne suche naleśniki
Składniki na naleśniki z porem:
Naleśniki: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku lub 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku szczypta soli Nadzienie: por 20 g pieczarek mała puszka kukurydzy 30 g smażonej ryby ( filet) 10 gramów sera żółtego małe opakowanie sera topionego
naleśniki z porem Jak przygotować
1. Podsmaż naleśniki. Por kroimy w plastry i podsmażamy na maśle lub oleju. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki i poddusić. Pozbądź się kukurydzy. W misce wymieszaj kukurydzę, por i schłodzone grzyby. Do smaku dodać sól i pieprz. Użyj tarki o dużych oczkach, aby zetrzeć ser. Każdy naleśnik posmarować rozpuszczonym cheddarem. Na ser cheddar nałożyć 2 łyżki polewy i zawinąć. Umieść faszerowane naleśniki w naczyniu żaroodpornym, skrop masłem i posyp serem. Przygotowujemy w 180 stopniach przez 30 minut.
Dodaj komentarz