Naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami i solą, zapiekane w sosie śmietanowym.
naleśniki z pieczarkami i szpinakiem – lista składników:
Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka sól Farsz: 1 opakowanie szpinaku (300g) – mrożonego 400g pieczarek pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz 1 mała łyżeczka Sos: 300ml śmietanki tarty ser sól, pieprz olej do smażenia
naleśniki z pieczarkami i szpinakiem Jak zrobić
Mieszamy mikserem składniki na ciasto naleśnikowe i smażymy. Szpinak obsmażyć na pastę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pieczarki po umyciu obrać, pokroić w plastry i usmażyć. Szpinak i pieczarki doprawiamy do smaku. Zwinąć naleśniki z przygotowanym wcześniej farszem, ułożyć na blasze do pieczenia. Doprawiamy, część startego sera łączymy ze śmietaną, polewamy naleśniki i posypujemy pozostałym serem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz