naleśniki z masłem orzechowym – lista składników:
2 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1 jajko 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią olej kokosowy do smażenia masła cukier puder trzcinowy do posypania naleśników
naleśniki z masłem orzechowym Jak przygotować:
Proste naleśniki z masłem orzechowym i wanilią Umieść mąkę w misce, dodaj cukier waniliowy i opcjonalnie prawdziwą wanilię, całe jajko, a następnie dodaj mleko i gazowaną wodę. Wszystko dokładnie wymieszaj (można wszystko wymieszać, choć ja używam ręcznej trzepaczki). Ciastka smażę na ograniczonej ilości oleju kokosowego. Na każdym smaruję masłem orzechowym, składam (w zależności od upodobań) i posypuję cukrem pudrem.
Dodaj komentarz