Składniki na naleśniki z mąki żytniej:
700 g mąki żytniej razowej 4 jajka 150 ml mleka 50 ml wody 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego białego pieprzu olej roślinny
naleśniki z mąki żytniej Jak zrobić
Czas poświęcony na przygotowanie: czterdzieści minut. Cena za porcję: 3,50 zł 2 W misce wymieszaj mleko, wodę, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dodaj mąkę i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. 3 Placki smażymy na rozgrzanej, naoliwionej patelni. 4 Pełnoziarniste naleśniki prezentowane są z ognistym farszem. Na przykład, przygotowując chrzan, 200 gramów serka śmietankowego łączy się z dwiema łyżeczkami chrzanu, jedną łyżeczką soku z cytryny, szczyptą soli i szczyptą świeżo zmielonego białego pieprzu. 5 Złożyć naleśniki i posmarować serem; Na środku każdego można położyć kawałek wędzonego łososia. Z koperkiem i kawałkami pomidora podawać na sałacie. 6 Wartość odżywcza w porcji: 135 kcal Białko 7,8 g, Tłuszcz 6,6 g, Węglowodany 11 g Rewia
Dodaj komentarz