Jak zrobić Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane w czosnkowym sosie beszamelowym

Kolejna odsłona naleśników:) Tym razem z zielonym szpinakowym farszem i kurczakiem. Do tego czosnkowy akcent w postaci sosu beszamelowego i mamy przepis na idealny obiad.

Składniki na naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane:

  • 2 filety z kurczaka
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • 2 cebule
  • 500g szpinaku mrożonego
  • Naleśniki:
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • Farsz:
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oleju
  • 3 jajka M
  • 100g żółtego sera
  • 1 łyżka mąki
  • Sos beszamelowy:
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka

naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe należy połączyć. Smażymy na bardzo gorącej, suchej patelni. 2. Pokrój filety z kurczaka na małe kawałki. Cebulę i filety smażymy na rozgrzanym oleju. Dodaj szpinak i smaż, aż woda się rozproszy, gdy staną się brązowe. Sól i przyprawy można dodać według własnego uznania. Każde ciepłe ciastko powinno mieć nadzienie w środku. Są przecinane na pół, składane w kwadraty i układane przecięciem do góry w naczyniu żaroodpornym. 3. Najpierw przygotuj sos beszamelowy: po zmiękczeniu pasty wymieszaj mąkę w garnku. Wlać mleko, dodać aromaty. Przygotowujemy się. Wlej sos na gorące bułeczki i dodaj cheddar. 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.

Zobacz także:  Przepis na WEGAŃSKIE NALEŚNIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANAMI

Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *