Jak zrobić naleśniki z grzybami

naleśniki z grzybami – składniki:

około szklanka mąki szklanka mleka z wodą (1:1) jajko szczypta soli łyżka oleju; 600 g pieczarek (w sezonie mogą być inne: maślane, kurki itp.) olej cebulowy, pietruszka lub trybula, dowolne kiełki np. z fasoli, słonecznika lub grochu sól, pieprz do polania sosem np. lub sezamem (prażony )

naleśniki z grzybami Jak zrobić

Postępuj zgodnie z instrukcjami w ramce poniżej, aby zrobić ciasto. Utrzymuj naleśniki w cieple, smażąc je. Przygotować farsz: podsmażyć na oleju pokrojoną cebulę, dodać oczyszczone, pokrojone pieczarki lub inne pieczarki. Uduszenie, sezon. Posyp pietruszką lub trybulą przed podaniem na naleśniki z ulubionymi kiełkami. Złóż i dodaj sos. Trzymaj się ciepło. Źródło: Świat Kobiet


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *