Naleśnikowe nadzienie zaskoczy wielu smakoszy.
naleśniki z farszem – składniki:
Naleśniki: • 2 szklanki wody gazowanej • 1 szklanka mleka • 2 łyżki oleju rzepakowego • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki soli • 2 jajka • Około 1 1/2 szklanki mąki • Olej rzepakowy Nadzienie: • 0,5 kg mięsa mielonego • 0,5 kg pieczarek • 2 białe części pora • sól i pieprz • olej rzepakowy Dodatkowo: • ok. 25 dag sera
naleśniki z farszem Przygotowanie:
1. Ze wszystkich składników naleśnika zagnieść ciasto i odstawić na około 10 do 15 minut. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Naleśniki nie powinny być zbyt grube. Naleśniki należy smażyć na odrobinie oleju. 2. Pora pokroić w półksiężyce, a pieczarki w plastry. Aby zmniejszyć ilość oleju, podsmaż mięso, dodając natomiast trochę pieczarek i pora. Dodaj sól i pieprz do smaku. 3. Zroluj naleśniki po nadzieniu farszem. Ułożyć na blasze pokrytej pergaminem. I piec w 180 stopniach przez około 15 minut. Za pomocą tarki zetrzyj ser. Piecz naleśniki jeszcze przez pięć minut po dodaniu posypki.
Dodaj komentarz