Jak zrobić naleśniki z farszem mięsnym

naleśniki z farszem mięsnym – składniki:

4 naleśniki dowolne mięso bulionowe (ok. 500g) 1 duża cebula 1 łodyga selera naciowego 100 g sera pieprz czarny sos sojowy i chili do smaku 1 łyżka masła

naleśniki z farszem mięsnym Jak przygotować:

Zmiel mięso wyjęte z bulionu na naleśniki nadziewane mięsem bulionowym. Obierz cebulę i oczyść łodygi selera. Drobno je siekamy. Na maśle podsmaż cebulę i seler naciowy. Doprawić do smaku chili, sosem sojowym i mięsem mielonym. Razem smażymy wszystko przez chwilę. Porcjami farszu, którym nakładamy naleśniki, posyp startym serem. Po zwinięciu upiec na patelni lub w piekarniku. Zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek do czystej zupy barszczowej lub bulionu, podawaj gorące naleśniki ozdobione liśćmi selera.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *