naleśniki z dżemem – składniki:
łyżki mąki pszennej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka oranżady 2 szczypty soli 3 jajka 4 łyżki kakao 50 ml oleju 350 g dżemu brzoskwiniowego 350 g dżemu jabłkowego sos czekoladowy sos truskawkowy
naleśniki z dżemem Jak przygotować:
Robimy ciasto naleśnikowe na świąteczne naleśniki dla dzieci. Połącz jajko, cukier i sól do smaku z mlekiem. Dodaj mąkę tak, aby ciasto było bardzo gęste jak maślanka. Na koniec ponownie wymieszaj po dodaniu dwóch łyżeczek oleju. Ciasto powinno odpocząć przez około 30 minut. Następnie za pomocą silikonowych foremek obsmażamy naleśniki. Smażyć bez użycia tłuszczu na patelni teflonowej. Wzbogać waniliowym cheddarem i jagodami goji. Robienie buźki na gwiazdce.
Dodaj komentarz