Jak zrobić naleśniki ruskie

Te naleśniki to doskonały wybór zarówno na obiad, jak i powiedzmy na imprezę! Można je zwinąć jak krokiety lub złożyć w koperty! Bez wątpienia będą hitem na stole w towarzystwie ulubionej cebuli lub sosu!

naleśniki ruskie – składniki:

SKŁADNIKI: (ok. 4 szt.) NALEŚNIKI: * mąka – ok. 3/4 szklanki * mleko – 1,5 szklanki * duże jajko – 1 szt. * sól – 1 szczypta * olej do smażenia Farsz: * ziemniaki – 200 g * ser biały – ok. 130 g * duża cebula – 1 szt * sól i pieprz – do smaku

naleśniki ruskie Jak zrobić:

1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: NALEŚNIKI: Całkowicie zblendować elementy na ciepłe bułeczki, podsmażyć 4 naleśniki. Farsz: Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażyć na odrobinie oleju. Gotuj obrane, pokrojone ziemniaki, aż będą miękkie, kanałowe. Dodaj gotowane ziemniaki, cebulę i biały ser do miski, dopraw solą i pieprzem. CAŁOŚĆ: Centralnym punktem każdego ciepłego placka jest posmarowany farszem, zwinięty w koperty. Smażyć na prawdziwym maśle i podawać np. z cebulą, tak przygotowaną. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *