Jak zrobić naleśniki po węgiersku

naleśniki po węgiersku – lista składników:

18 dag mąki 250 ml mleka 2 jajka sól. Dodatki i przyprawy: 40 dag mięsa mielonego duża cebula 2 łyżki oleju 2 łyżeczki mielonej papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego pieprz sól 2 jajka i bułka tarta do panierowania 20 g kwaśnej śmietany olej do smażenia

naleśniki po węgiersku Jak przygotować

70 minut • Część ok. 700 kcal • Koszt części ok. Ciasto przygotować następująco: 4 zł • Przepis na cztery porcje Mleko i mąkę wymieszać z jajkami i szczyptą soli na gładkie ciasto. Pozostaw na 30 minut. Naleśniki należy smażyć na rozgrzanej, naoliwionej patelni. 3: Cebulę obrać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać mięso mielone i obsmażyć. Mięso oprószamy solą, pieprzem i papryką, gdy zbieleje, dodajemy puree, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Na koniec dodać dwie łyżki śmietany, wymieszać i odstawić. 4 Rozłóż farsz mięsny na naleśnikach. Zwinąć naleśniki i spiąć wykałaczkami, składając je z dwóch przeciwległych stron. 5 Naleśniki panierujemy w bułce tartej i roztrzepanych jajkach. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Dobrym dodatkiem jest kwaśna śmietana. Źródło: Życie i kobiety


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *