Jak zrobić idealne naleśniki

idealne naleśniki – składniki:

Ciasto na naleśniki będzie miało idealną konsystencję gęstej śmietany, jeśli weźmiesz 1 szklankę mąki pszennej i 1/5 szklanki wody na 2 średniej wielkości jajka. Dodaj też szczyptę soli dla smaku

idealne naleśniki Jak przygotować:

Jeśli pozwolisz naleśnikom odpocząć przez co najmniej 30 minut po wymieszaniu ciasta, nie będą się rozdzierać i będą smakować lepiej. 2 Ponieważ mąka będzie miała czas na dokładne wchłonięcie płynu, podczas smażenia na naleśnikach nie powstaną żadne bąbelki. 3 Jasne naleśniki 4 Dodanie pikanterii do posiłków to świetny pomysł. Do ciasta dodać rozmrożony szpinak, zmieloną cukinię, delikatne porcje pieprzu lub drobno posiekane przyprawy. Naleśniki nie tylko będą smakować lepiej, ale również nabiorą nowego wyglądu. 5 Prosty sposób na elastyczne naleśniki 6 Po usmażeniu zsuń naleśniki na duży płaski talerz odwrócony do góry dnem, aby łatwiej było zwinąć je w rulon. Gdy naleśniki ostygną, przewróć je na drugą stronę i rozprowadź nadzienie po przeciwnej stronie. 7 Bąbelki sprawiają, że naleśniki są bardziej puszyste. 8 Jeśli chcesz je nadziać mięsem lub warzywami, zalej je wodą gazowaną lub piwem. 9 Ostry farsz do naleśników 10 Pomysłów na smaczne nadzienie do ciepłych bułeczek jest wiele! Sugeruję nadzienie takimi rzeczami jak smażone grzyby, mięso, kasza gryczana, fasola, soczewica i tak dalej. Każdy z tych składników można wzbogacić świeżymi ziołami, duszonymi warzywami, serem pleśniowym, serem feta lub jednym i drugim. 12 przepysznych naleśników polanych musem czekoladowym lub owocowym, np. śliwkowym! Białą mąkę pszenną można zastąpić mąką pełnoziarnistą lub kukurydzianą. Nie będziesz już musiał smarować patelni, jeśli do ciasta dodasz jedną lub dwie łyżki oleju. 13 Hannah Szymanderska, znana autorka wielu książek kucharskich o gotowaniu Tiny


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *