naleśniki z pieczarkami

naleśniki z pieczarkami

Przepraszam że nie tak długo nic nie pojawiało się na stronie, ale mam nadzieję, że wkrótce to nadrobimy.
Jeden z moich ulubionych przepisów na naleśniki. Ciasto jest super proste do zrobienia. Wystarczy mieszamy wszystkie produkty. Jeśli chcesz wiedzieć jak przygotować ciasto na naleśniki – zapraszam po przepis. Z tego ciasta zrobisz pyszne naleśniki z serem oraz wymarzone naleśniki na słono. Ciasto idealnie nadaje się również do krokietów, ale wtedy już nie dodajemy cukru. Jeśli już to czytasz zobacz także Jeśli jesteś zainteresowany/na tym tekstem, zobacz także

naleśniki z pieczarkami- potrzebne produkty:

1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody
2 jajka
2 szklanki mąki
szczypta soli

naleśniki z pieczarkami Jak przygotować

Mąkę, cukier i sól wsypać do miski, mieszamy. Dodaję jajka, 100 ml mleka, ciągle mieszając trzepaczką. Dolewać resztę mleka, mieszamy do otrzymania gładkiego ciasta. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce na godzinę czasu. Patelnię (22 cm średnicy) posmarować odrobiną masła i podgrzać. Nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć około 1 minuty, na średniej mocy palnika. Gdy cała powierzchnia naleśnika pokryje się pęcherzykami powietrza, odwrócić naleśnik i smażyć kolejne 30 – 40 sekund, do zrumienienia. Przełożyć na talerz.

naleśniki

naleśniki z pieczarkami

naleśniki

naleśniki z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *