naleśniki amerykańskie przepis

naleśniki amerykańskie przepis

Witam serdecznie
Naleśniki to sama z najprostszych potraw, ale potrafią wielu osobom spłatać figla. Ten kto wie jak je przygotować , produkty dobiera na oko i proces przygotowania zajmuje jedynie trochę minut. Sekret dobrych naleśników polega na tym, żeby za bardzo nie przejmować się proporcjami oraz żeby przy ich smażeniu zbytnio się nie przejmować i zazwyczaj są dopiero bazą do przygotowania całego dania.

naleśniki amerykańskie przepis- Składniki;

1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1 szklanka mleka
3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej)
szczypta soli
3 łyżki masła lub oleju roślinnego

naleśniki amerykańskie przepis – Przygotowanie

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe trzeba mieszamy, zostawić ciasto na 30 minut, żeby dojrzało. Po tym czasie ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Patelnię (najlepiej taką przeznaczoną do smażenia naleśników, z niskimi brzegami) rozgrzewamy. Posmarować cienko olejem – używając do tego silikonowego pędzelka. Na patelnię wylewamy ciasto naleśnikowe i rozprowadzać je, ruszając patelnią okrężnymi ruchami. Naleśniki powinny być cienkie i elastyczne. Obrócić naleśnik (podrzucając, do czego potrzeba sporej wprawy, lub używając talerza czy pokrywki). Po lekkim zrumienieniu z obu stron naleśnik odkładać na talerz. Nadziane naleśniki można ponownie podsmażyć.

Zobacz koniecznie

naleśniki

naleśniki amerykańskie przepis

naleśniki

naleśniki amerykańskie przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *